Saftig chokladkaka
Nya bilder och samma braiga recept som innan, här kommer receptet på SAFTIG CHOKLADKAKA ännu en gång ♥
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Smet
- 125 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 1,5 msk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
Chokladmjölk : 1 dl strösocker, 1 dl kakao och 2 dl mjölk
Gör så här
- Chokladmjölk : Koka ihop chokladmjölken. Rör. Låt svalna.
- Smet :Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
- Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner chokladmjölk.
- Grädda i en smord och bröad sockerkaksform. Långt ner i ugnen 175° i 1 timme (kolla med provsticka att sockerkakan är klar) Låt svalna i formen innan ni stjälper upp chokladkakan
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Börja med att undersöka om ni valt en bra sockerkaksform. Ni kan känna, bita och slicka på den. Den här formen tyckte Oscar blev bra.
Till vänster i kollaget. En smord och bröad form. Jag har använt ströbröd när jag bröade formen. Till höger ser ni chokladmjölken som ni kokar ihop i steg 1. Chokladmjölken blandas ner i smeten allra sist.
Lite kladd runt kanterna hör liksom till när man bakar sockerkaka. Smeten är galet god, glöm inte att smaka på den.
Denna gången blev min chokladkaka lite randig. Det beror på formen. Det här är min allra saftigaste chokladkaka så testa! Och tryck på gillaknappen (♥) här under om ni tyckte om den.