Stekt vitkål i ugn

STEKT VITKÅL I UGN (receptet har inga exakta mått)

2 till tips : Stekt vitkål i stekpanna och köttfärs med vitkål

Recept

  • Vitkål
  • Salt och vitpeppar
  • Smör

Gör så här

  1. Skär valfri mängd vitkål i bitar. Tex. ett halvt vitkålshuvud
  2. Lägg bitarna i ugnsfast form. Salta och peppra efter tycke. Rör runt.
  3. Lägg valfri mängd smörklickar över vitkålen (till ett halvt vitkålshuvud är ca 25 g smör lagom)
  4. Tillaga mitt i ugnen i 175° tills kålen har önskad konsistens, ca 45-60 min. Rör om några gånger under tillagningen.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
9

Saftig chokladkaka

Nya bilder och samma braiga recept som innan, här kommer receptet på SAFTIG CHOKLADKAKA ännu en gång ♥

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Smet

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver

Chokladmjölk 1 dl strösocker, 1 dl kakao och 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Chokladmjölk : Koka ihop chokladmjölken. Rör. Låt svalna.
  2. Smet :Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner chokladmjölk.
  4. Grädda i en smord och bröad sockerkaksform. Långt ner i ugnen 175° i 1 timme (kolla med provsticka att sockerkakan är klar) Låt svalna i formen innan ni stjälper upp chokladkakan

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Börja med att undersöka om ni valt en bra sockerkaksform. Ni kan känna, bita och slicka på den. Den här formen tyckte Oscar blev bra.

Till vänster i kollaget. En smord och bröad form. Jag har använt ströbröd när jag bröade formen. Till höger ser ni chokladmjölken som ni kokar ihop i steg 1. Chokladmjölken blandas ner i smeten allra sist.

Lite kladd runt kanterna hör liksom till när man bakar sockerkaka. Smeten är galet god, glöm inte att smaka på den.

Denna gången blev min chokladkaka lite randig. Det beror på formen. Det här är min allra saftigaste chokladkaka så testa! Och tryck på gillaknappen (♥) här under om ni tyckte om den.

0
55

Panerad falukorv

Hej vänner ♥ Detta är barnens absoluta favorit hemma hos oss. Panerad ostfylld falukorv med potatismos. Jag och Fredrik gillar det också.

Som alltid när man lagar mat med falukorv, välj en korv av god kvalité. Lågprisvarianterna går bort. Dem köper vi inte. En falukorv som är okej att äta rå är en bra falukorv. Lägg några kronor extra och köp en sådan. Här kommer beskrivning på hur ni panerar falukorv :

PANERAD OSTFYLLD FALUKORV

Laga även en mycket god KORVLÅDA

Recept 

  • 500 g falukorv
  • Ost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär falukorv i tunna skivor. Vik en liten ostskiva och lägg mellan två falukorvsskivor. Vänd de dubbla korvskivorna i vetemjöl.
  2. Vispa med en gaffel upp ägg. Blanda i lite salt och vitpeppar i ströbrödet. Vänd falukorven i ägg. Vänd sedan i ströbröd.
  3. Stek den panerade falukorven i smör på båda sidor tills fin färg. Servera panerad falukorv med tex. potatismos och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

0
34