ANNONS

Ploppkladdkaka

/

plopp recept
Hej svejs allihop. Kul att ses ♥

Idag bakade vi ploppkladdkaka till eftermiddagsfikat. Herrejösses så god den blev. Detta kommer vi baka fler gånger.

Bitar av plopp dyker upp i kladdkakan på olika ställen när man skär upp den. Vill man att plopp ska kännas lös och smetig så serverar man kladdkakan lite varm.

Vill man ha plopp mer fast så serverar man kladdkakan kylskåpskall istället. Det är en smaksak hur man gör. Lika gott vilket som.

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

godiskaka plopp

PLOPPKLADDKAKA – Till er som gillar att baka med godis ♥

Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 4 plopp (50 g/st se bild)

Gör så här:

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.
  3. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Fördela ut plopp över hela kladdkakan
  4. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. 

Servera ploppkladdkakan med tex. vispad grädde och hallon

Plopp i kladdkaka blir världsgott

plopp

bakblogg baka med godis
4 stycken plopp blev lagom i min ploppkladdkaka tyckte jag.

Ni kan ni ta både mer och mindre plopp. Ta mängd efter eget tycke.

plopp choklad
godis kladdkaka

kladdkaka recept
När kladdkakan är gräddad och klar så har plopp åkt ner i kladdkakan och ligger där inne som en trevlig överrasning.

Florsocker är trevligt att pudra på överst.

Hallon passar mycket bra till så det tycker jag att ni ska ha. Och vispad grädde så klart.

godiskladdkaka

kladdig kladdkaka godis

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00