Ploppkladdkaka
Hej vänner, kul att ses ♥ Idag bakade vi ploppkladdkaka till eftermiddagsfikat. Herrejösses så god den blev. Detta kommer vi baka fler gånger. Bitar av plopp dyker upp i kladdkakan på olika ställen när man skär upp den.
Vill man att plopp ska kännas lös och smetig så serverar man kladdkakan lite varm. Vill man ha plopp mer fast så serverar man kladdkakan kylskåpskall istället. Det är en smaksak hur man gör. Lika gott vilket som.
PLOPPKLADDKAKA – Till er som gillar att baka med godis ♥
Här hittar du fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka
Recept
- 125 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 4 plopp (50 g/st se bild)
Gör så här
- Smält smör.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.
- Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Fördela ut plopp över hela kladdkakan
- Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Servera ploppkladdkakan med tex. vispad grädde och hallon
Plopp i kladdkaka blir världsgott
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor
4 stycken plopp blev lagom i min ploppkladdkaka tyckte jag. Ni kan ni ta både mer och mindre plopp. Ta mängd efter eget tycke.
När kladdkakan är gräddad och klar så har plopp åkt ner i kladdkakan och ligger där inne som en trevlig överrasning. Florsocker är trevligt att pudra på överst. Hallon passar bra till så det tycker jag att ni ska ha. Och vispad grädde så klart.