ANNONS
Integritet på Tailsweep

Herrgårdskyckling

/

HERRGÅRDSKYCKLING (4 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 100 g rökt skinka
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl creme fraiche 34%
  • 0,5 dl hackad persilja
  • Dijonsenap

Topping : Riven ost (gärna herrgårdsost)

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléer på längden. Salta och peppra. Bryn i smör tills fin färg. Lägg i ugnsform.
  2. Hetta upp vatten. Lägg i buljontärning. Rör tills tärningen smält. Blanda ihop blandningen med med creme fraiche och persilja. Strimla skinka. Rör ner den. Smaka av med salt, vitpeppar och dijonsenap (1-2 tsk)
  3. Häll blandningen över kycklingfiléerna. Strö på valfri mängd riven ost.
  4. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Gör ett snitt i tjockaste delen av kycklingen för att se att den är klar. Servera herrgårdskyckling med tex. jasminris och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

När ni brynt kyckling så är det dags att strimla skinka och röra ihop såsen. Antingen strimlar ni skinkan med kniv eller så klipper ni skinkan med en sax rakt ner i såsen. Som jag brukar säga, allt är efter eget tycke. Det finns inget rätt eller fel.

När ni kryddar såsen. Smaka smaka smaka… Dijonsenap tycker en del är starkt, då tar man en mindre mängd eller så älskar man dijonsenap och vill ha lite mer. Vitpeppar brukar jag mala i en kvarn, det känns lyxigt. Det går ju så klart att använda färdigmald vitpeppar också.

Denna kycklingrätten kallas för herrgårdskyckling eftersom den toppas med Herrgårdsost men självklart ska ni använda den osten ni gillar bäst. Stark eller mild ost, båda går lika bra.

KLICKA PÅ DENNA LÄNKEN så visar Ludwig er hur ni gör ett snyggt upplägg av riset.

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00