ANNONS
Integritet på Tailsweep

Brödrutor i långpanna

/

Hej vänner ♥ Här kommer bilder på vad jag har gjort idag. Jag har bakat fluffiga brödrutor gräddade i långpanna 😀 Så goda blev de.

Högt och fint långpannebröd precis som jag hoppades på. En del rågsikt använde jag och en lite större del vetemjöl. Rågsikt och vetemjöl blir alltid bra tillsammans tycker jag. Och att baka i långpanna är ju så smidigt. Så här gjorde jag:

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

BRÖDRUTOR I LÅNGPANNA 

Baka även LÅNGPANNEBRÖD MED MOROT OCH POTATIS

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,75 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 5 dl rågsikt
  • ca 8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt salt och strösocker. Arbeta in rågsikt och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Ta upp degen ur bunken. Tryck med mjölad hand ut degen direkt på en ugnsplåt 30×40 cm. Skär i valfritt antal rutor.
  4. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Grädda brödet långt ner i ugnen 225° i ca 20 min

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

Här har degen jäst i bunken en halvtimme. Jag brukar pudra mjöl över den innan jäsning för jag tycker att det håller degen saftig och fin. När ni ska skära rutor är mitt tips att använda en pizzaskärare.

Så fluffiga och fina brödrutor blir det. Det här brödet måste ni testa! KRAM

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00