ANNONS

Brödrutor i långpanna

/
brödrutor

Hej vänner ♥ Här kommer bilder på vad jag har gjort idag. Jag har bakat fluffiga brödrutor gräddade i långpanna 😀 Så goda blev de.

Högt och fint långpannebröd precis som jag hoppades på. En del rågsikt använde jag och en lite större del vetemjöl. Rågsikt och vetemjöl blir alltid bra tillsammans tycker jag. Och att baka i långpanna är ju så smidigt. Så här gjorde jag:

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

långpanna

BRÖDRUTOR I LÅNGPANNA 

Baka även LÅNGPANNEBRÖD MED MOROT OCH POTATIS

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,75 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 5 dl rågsikt
  • ca 8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt salt och strösocker. Arbeta in rågsikt och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Ta upp degen ur bunken. Tryck med mjölad hand ut degen direkt på en ugnsplåt 30×40 cm. Skär i valfritt antal rutor.
  4. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Grädda brödet långt ner i ugnen 225° i ca 20 min

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

jäst deg

Här har degen jäst i bunken en halvtimme. Jag brukar pudra mjöl över den innan jäsning för jag tycker att det håller degen saftig och fin. När ni ska skära rutor är mitt tips att använda en pizzaskärare.

bröd i långpanna
baka i långpanna
långpannebröd

Så fluffiga och fina brödrutor blir det. Det här brödet måste ni testa! KRAM

fluffigt bröd
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00