Brödrutor i långpanna

brödrutor
Hej! Här kommer bilder på vad jag har gjort idag. Jag har bakat fluffiga brödrutor gräddade i långpanna 😀 Så goda blev de. Höga och fina precis som jag hoppades på. En del rågsikt använde jag och en lite större del vetemjöl. Rågsikt och vetemjöl blir alltid bra tillsammans tycker jag. Och att baka i långpanna är ju så smidigt. Så här gjorde jag:

långpanna

BRÖDRUTOR I LÅNGPANNA

 

Recept

5 dl vatten

0,75 dl rapsolja

50 g jäst

2 tsk salt

1 msk strösocker

5 dl rågsikt

ca 8 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt salt och strösocker. Arbeta in rågsikt och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Ta upp degen ur bunken. Tryck med mjölad hand ut degen direkt på en ugnsplåt 30×40 cm. Skär i valfritt antal rutor. Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Grädda långt ner i ugnen 225° i ca 20 min

jäst deg
Här har degen jäst i bunken en halvtimme. Jag brukar pudra mjöl över den innan jäsning för jag tycker att det håller degen saftig och fin. När ni ska skära rutor är mitt tips att använda en pizzaskärare.

bröd i långpanna

baka i långpanna

långpannebröd
Så fluffiga och fina brödrutor blir det. Det här brödet måste ni testa!

fluffigt bröd
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..