ANNONS

Storbiff med färskost

/
köttfärs recept

Hej vänner ♥ Nu har jag en härlig känsla i kroppen, det får jag alltid när jag är extra nöjd med något jag lagat eller bakat till bloggen. Sist jag hade den känslan var när jag skapade fantastiska brödet nr 2. Har ni provat att baka det brödet?

Vill ni inte skriva till mig så är det minst lika roligt att få ett klick på hjärtat under de inläggen som ni gillar. Det betyder mer än ni kan ana så tusen tack till er som lämnar det. Maten jag ska bjuda er på idag är en mycket god storbiff med färskost och här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

stor biff

STORBIFF MED FÄRSKOST (4-5 port)

Börja med att göra grillkryddad klyftpotatis – KLICKA HÄR

Recept

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk mixad gul lök
  • 600 g köttfärs

Topping : 200 – 300 g smaksatt färskost

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen. Stek en provbit, tillsätt mer salt om så önskas.
  2. Smält en klick smör i stekpannan. Tryck ut köttfärsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (3-4 min) Vänd på biffen med hjälp av ett lock.
  3. Lägg på färskost. Mängd färskost efter eget tycke. Lägg på ett lock. Stek klart biffen på medelsvag värme (5-7 min) Servera köttfärsbiffen med klyftpotatis och sallad

TIPS! 15 maträtter till tallriken – KLICKA HÄR

klyftpotatis

Här har jag kryddat klyftpotatisen med grillkrydda och paprikapulver. Potatisen får fin färg och blir mycket smakrik och god.

köttfärsbiff

Storbiffen har stekts i 3-4 min i en klick smör. Med hjälp av ett lock har jag vänt biffen så att den stekta yta kommer uppåt.

smaksatt färskost

Man kan använda vilken färskost man vill, ta den ni gillar bäst. Dessa smaker tog jag denna gången. Färskosten smälter av värmen i stekpannan. En del rinner ner runt biffen och blir som en sås och en del stannar kvar på biffen och blir som ett trevligt täcke.

storbiff matblogg
köttfärs färskost
biff

Hoppas att ni vill testa att laga detta för det är verkligen så gott! Det lovar jag. KRAM

recept färskost
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00