Storbiff med färskost

köttfärs recept
Tjoho! Nu har jag en sådan härlig känsla i kroppen som jag får varje gång jag blir så där extremt nöjd med något jag testar fram till bloggen. Sist jag hade den känslan hade jag testat fram fantastiska brödet nr 2. Har ni provat att baka det? Många på facebook har skrivit till mig att de har varit glada över att de fått receptet av mig och det glädjer mig mycket. Jag gillar ju när ni berättar att ni testar recepten. Det ni ska får idag är en riktigt god storbiff med färskost och här kommer den:

stor biff

STORBIFF MED FÄRSKOST (4-5 port)

Börja med att göra grillkryddad klyftpotatis – KLICKA HÄR

 

Recept

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk mixad gul lök
  • 600 g köttfärs

Topping : 200 – 300 g smaksatt färskost

 

Gör så här:

Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen. Stek en provbit, tillsätt mer salt om så önskas.

Smält en klick smör i stekpannan. Tryck ut köttfärsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (3-4 min) Vänd på biffen med hjälp av ett lock. Lägg på färskost. Mängd färskost efter eget tycke. Lägg på ett lock. Stek klart biffen på medelsvag värme (5-7 min)

Servera köttfärsbiffen med klyftpotatis och sallad

klyftpotatis
Här har jag kryddat klyftpotatisen med grillkrydda och paprikapulver. Klyftpotatisen får fin färg och blir mycket smakrik och god.
köttfärsbiff
Storbiffen har stekts i 3-4 min i en klick smör. Med hjälp av ett lock har jag vänt biffen så att den stekta yta kommer uppåt.

smaksatt färskost
Man kan använda vilken färskost man vill, ta den ni gillar bäst. Dessa smaker tog jag denna gången. Färskosten smälter av värmen i stekpannan. En del rinner ner runt biffen och blir som en sås och en del stannar kvar på biffen och blir som ett trevligt täcke.

storbiff matblogg

köttfärs färskost

biff
Hoppas att ni vill testa att laga detta för det är verkligen så gott! Jag lovar det!

recept färskost
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..