Pannkakor

Hej vänner ♥ Hoppas allt är bra med er. Idag var barnen här hemma sugna på pannkaka så jag passade på att förnya mitt pannkaksrecept med nya bilder. Här kommer dem:

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

PANNKAKOR (14-15 st)

Laga även en god UGNSPANNKAKA

Recept

 • 2 ägg
 • 0,5 tsk salt (drygt)
 • 8 dl mjölk
 • 4 dl vetemjöl
 • 50 g smör

Gör så här

Handvispa ihop ägg, salt och hälften av mjölken (4 dl) Vispa ner vetemjöl till en klumpfri smet. Vispa sedan ner den sista mjölken (4 dl)

Nu kan du antingen smälta smöret och vispa ner det i smeten. Då behövs inte så mycket smör vid gräddningen. Eller tar du inget smör i smeten och lägger i stället i en klick smör i stekpannan mellan varje gräddning.

Stek tunna pannkakor och servera med tex. sylt och vispad grädde

Tips! Rör runt i smeten ibland så att inte mjölet sjunker till botten medan du gräddar pannkakorna

0
21

Storbiff med färskost

Hej vänner ♥ Nu har jag en härlig känsla i kroppen, det får jag alltid när jag är extra nöjd med något jag lagat eller bakat till bloggen. Sist jag hade den känslan var när jag skapade fantastiska brödet nr 2. Har ni provat att baka det brödet?

Vill ni inte skriva till mig så är det minst lika roligt att få ett klick på hjärtat under de inläggen som ni gillar. Det betyder mer än ni kan ana så tusen tack till er som lämnar det. Maten jag ska bjuda er på idag är en mycket god storbiff med färskost och här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

STORBIFF MED FÄRSKOST (4-5 port)

Börja med att göra grillkryddad klyftpotatis – KLICKA HÄR

Recept

 • 1 ägg
 • 0,5 dl havregryn
 • 1 dl vatten
 • 1 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar
 • 2 msk mixad gul lök
 • 600 g köttfärs

Topping : 200 – 300 g smaksatt färskost

Gör så här

 1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen. Stek en provbit, tillsätt mer salt om så önskas.
 2. Smält en klick smör i stekpannan. Tryck ut köttfärsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (3-4 min) Vänd på biffen med hjälp av ett lock.
 3. Lägg på färskost. Mängd färskost efter eget tycke. Lägg på ett lock. Stek klart biffen på medelsvag värme (5-7 min) Servera köttfärsbiffen med klyftpotatis och sallad

TIPS! 15 maträtter till tallriken – KLICKA HÄR

Här har jag kryddat klyftpotatisen med grillkrydda och paprikapulver. Potatisen får fin färg och blir mycket smakrik och god.

Storbiffen har stekts i 3-4 min i en klick smör. Med hjälp av ett lock har jag vänt biffen så att den stekta yta kommer uppåt.

Man kan använda vilken färskost man vill, ta den ni gillar bäst. Dessa smaker tog jag denna gången. Färskosten smälter av värmen i stekpannan. En del rinner ner runt biffen och blir som en sås och en del stannar kvar på biffen och blir som ett trevligt täcke.

Hoppas att ni vill testa att laga detta för det är verkligen så gott! Det lovar jag. KRAM

0
18

En kvällshälsning

Hej vänner ♥ Idag har jag varit i Värnamo en sväng. Tilde som går i 9:an är på praktik denna veckan så jag, Ludwig och Oscar åkte och hämtade henne när dagen var slut.

På sjukhuset i Värnamo är hon och i bilen på vägen hem berättade hon att hon tycker att det är intressant att vara på sjukhuset.

Det kändes verkligen skönt att höra. Så kul när det blir bra på praktikplatsen, det är inte alltid en självklarhet. Tyvärr. Ofta blir ungdomarna utnyttjade till att städa toaletter och panta burkar till exempel. Privata burkar ska tilläggas. I ett fall har ägaren, som tagit emot praktikanter på sitt café, åkt hem och hämtat sina burkar och skickat iväg ungdomar för att panta för att sedan stoppa pengarna i egen ficka. Det har hänt mina barn flera gånger att de upplevt att de fått göra saker som inte varit riktigt okej.

Torka upp blod är nog det värsta av det de fått göra, det hände under en praktikvecka på ett lekland.

Nu ska jag läsa Lasse Maja, högläsning, de som vill lyssna får lyssna. Det är ett bra sätt att varva ner innan läggdags tycker jag.

Jag önskar er en fortsatt fin kväll.

0
8