ANNONS

Pannkakor

/

pannkakor
Hej! Jag vill passa på att säga att ni alla är så välkomna att besöka mig här i bloggen. Det är så kul att ni vill följa mig och flera av er kikar ju in här varje dag. Det är en stor ära för mig ska ni veta. Att få vara en liten del av er dag. Jag gör allt jag kan för att producera nytt material, det blir inte varje dag men så ofta jag bara kan. Idag ville barnen fira in helgen med pannkaka så jag passade på att förnya mitt pannkaksrecept med nya bilder. Här kommer det:

pannkakor med sylt

PANNKAKOR (14-15 st)

Recept

  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt (drygt)
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g smör

Gör så här:

Handvispa ihop ägg, salt och hälften av mjölken (4 dl) Vispa ner vetemjöl till en klumpfri smet. Vispa sedan ner den sista mjölken (4 dl)

Nu kan du antingen smälta smöret och vispa ner det i smeten. Då behövs inte så mycket smör vid gräddningen. Eller tar du inget smör i smeten och lägger i stället i en klick smör i stekpannan mellan varje gräddning.

Stek tunna pannkakor och servera med tex. sylt och vispad grädde

Tips! Rör runt i smeten ibland så att inte mjölet sjunker till botten medan du gräddar pannkakorna

pannkaksrecept

pannkakstårta
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00