Järpar i chiligräddsås

Hej med ett middagstips ♥ Idag ska ni får ett recept av mig på supergoda köttfärsjärpar som jag och familjen gjorde igår.

Järparna är fyllda med ost, skinka och persilja och jag säger bara mums! Och såsen där säger jag samma sak, så god 😛 Receptet kommer här:

KÖTTFÄRSJÄRPAR I CHILIGRÄDDSÅS (ca 5 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Köttfärssmet

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • ca 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 800 g köttfärs

Fyllning : Ost, skinka och persilja (valfri mängd)

Sås : 5 dl grädde, 0,5 dl chilisås och 1 tsk sambal oelek. Salt och vitpeppar.

Gör så här

  1. Börja med att göra köttfärssmeten. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen. Forma till ca 15 bollar stora som ett clementin. Platta sedan ut dem.
  2. Skär ost i stavar och strimla skinka. Lägg en oststav, skinka och hackad persilja i mitten. Se bild nedan. Nyp ihop till järpar. Stek järparna tills fin yta. Plocka bort ev. stekklumpar.
  3. Rör ihop såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över järparna. Låt småputtra tills järparna är klara. Servera järpar med tex. kokt potatis och sallad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Nyp ihop järparna noga så inte fyllningen flyter ut under stekning. Jag visar bara 4 järpar på mina bilder för barnen önskade att få sina järpar utan fyllning.

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2
24

Pannkakor

Hej vänner ♥ Hoppas allt är bra med er. Idag var barnen här hemma sugna på pannkaka så jag passade på att förnya mitt pannkaksrecept med nya bilder. Här kommer dem:

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

PANNKAKOR (14-15 st)

Laga även en god UGNSPANNKAKA

Recept

  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt (drygt)
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g smör

Gör så här

Handvispa ihop ägg, salt och hälften av mjölken (4 dl) Vispa ner vetemjöl till en klumpfri smet. Vispa sedan ner den sista mjölken (4 dl)

Nu kan du antingen smälta smöret och vispa ner det i smeten. Då behövs inte så mycket smör vid gräddningen. Eller tar du inget smör i smeten och lägger i stället i en klick smör i stekpannan mellan varje gräddning.

Stek tunna pannkakor och servera med tex. sylt och vispad grädde

Tips! Rör runt i smeten ibland så att inte mjölet sjunker till botten medan du gräddar pannkakorna

0
21

Storbiff med färskost

Hej vänner ♥ Nu har jag en härlig känsla i kroppen, det får jag alltid när jag är extra nöjd med något jag lagat eller bakat till bloggen. Sist jag hade den känslan var när jag skapade fantastiska brödet nr 2. Har ni provat att baka det brödet?

Vill ni inte skriva till mig så är det minst lika roligt att få ett klick på hjärtat under de inläggen som ni gillar. Det betyder mer än ni kan ana så tusen tack till er som lämnar det. Maten jag ska bjuda er på idag är en mycket god storbiff med färskost och här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

STORBIFF MED FÄRSKOST (4-5 port)

Börja med att göra grillkryddad klyftpotatis – KLICKA HÄR

Recept

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk mixad gul lök
  • 600 g köttfärs

Topping : 200 – 300 g smaksatt färskost

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen. Stek en provbit, tillsätt mer salt om så önskas.
  2. Smält en klick smör i stekpannan. Tryck ut köttfärsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (3-4 min) Vänd på biffen med hjälp av ett lock.
  3. Lägg på färskost. Mängd färskost efter eget tycke. Lägg på ett lock. Stek klart biffen på medelsvag värme (5-7 min) Servera köttfärsbiffen med klyftpotatis och sallad

TIPS! 15 maträtter till tallriken – KLICKA HÄR

Här har jag kryddat klyftpotatisen med grillkrydda och paprikapulver. Potatisen får fin färg och blir mycket smakrik och god.

Storbiffen har stekts i 3-4 min i en klick smör. Med hjälp av ett lock har jag vänt biffen så att den stekta yta kommer uppåt.

Man kan använda vilken färskost man vill, ta den ni gillar bäst. Dessa smaker tog jag denna gången. Färskosten smälter av värmen i stekpannan. En del rinner ner runt biffen och blir som en sås och en del stannar kvar på biffen och blir som ett trevligt täcke.

Hoppas att ni vill testa att laga detta för det är verkligen så gott! Det lovar jag. KRAM

0
18