Blåbärskaka

blåbär kaka
BLÅBÄRSKAKA – En rör ihop kaka

 

Recept

100 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

1 paket frysta blåbär (ca 200 g)

 

Gör så här:

Smält smör. Låt svalna lite. Rör ner allt utom blåbär. Häll smeten i en smord (och bröad) springform Ø ca 24 cm. Strö på frysta blåbär.

Grädda mitt i ugnen 175° i ca 35 min. Låt svalna.

Pudra gärna över florsocker. Servera den något kladdiga blåbärskakan med tex. vispad grädde eller vaniljglass. Mums!!

snabb blåbärskaka
Snabbt och lätt rör ni ihop smeten i kastrullen som ni smälte smöret i. Arbetsinsats för hela kakan är 5 minuter. Blåbär köper ni i frysdisken i mataffären, de behöver inte tinas så riktigt smidigt det också. Vill ni använda färska blåbär direkt från blåbärsskogen så går det också bra. Jag bröar min form med kokos för det tycker jag är gott men det går lika bra att bröa med ströbröd eller bara smörja formen ordentligt med smör.

rör ihop kaka
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..