Fiskbiffar med god sås

fisk biff
Hej med bilder och recept på maten som jag lagade till barnen efter skolan igår. Ingen här hemma jublar när vi har torsk till middag men det finns ett undantag då de faktiskt gör det. Det är när jag lagar torskbiffar eller torskburgare som vi också kallar dem. Det tycker hela familjen jättemycket om. Jag har skrivit receptet efter ett litet paket frusen torsk (400 g) men är ni en stor familj som oss så får ni dubbla receptet, här kommer det:

husmanskost fisk

FISKBIFFAR MED GOD SÅS – Barnens stora favorit

 

Fiskbiffar (ca 6 st)

400 g torskfilé

1 ägg

1 msk vispgrädde

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Panering: ca 1,5 dl ströbröd

Sås: 1 dl vatten, 0,5 fiskbuljongtärning, 2 dl vispgrädde, 1 dl creme fraiche, 1-2 msk hackad dill. Citronpeppar.

 

Gör så här:

Fiskbiffar – Halvtina torskfilén. Dela i bitar. Mixa ihop allt till en smet. Forma med blöta händer ut ca 6 st biffar. Vänd biffarna i ströbröd. Smörstek tills fiskbiffarna är helt klara.

Sås – Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärning i vattnet. Rör ner vispgrädde, creme fraiche och dill. Smaka av med citronpeppar (snåla inte) Låt småputtra tills servering.

Servering: Kokt potatis, sås, fiskbiffar och grönsaker (tex. ärtor)

fiskfärs
Fiskfärsen kan ni mixa ihop med stavmixer eller med en matberedare. Sedan är det bara att forma biffarna, vända i ströbröd och smörsteka. Dela på en fiskbiff för att se att de är genomstekta, stek inte längre än att biffarna är precis klara.

fiskburgare
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..