Stekt lax med vitlökssås

enkel lax
Hej med ett middagstips! När jag vill laga något festligt och gott med minimal arbetsinsats då tillagar jag lax 😀 Vi ÄLSKAR lax här hemma, jag själv skulle kunna äta det varje dag. Denna gången stekte jag laxfiléer i stekpanna, smidigt och den blir klar på några minuter. Man får inte ha för hög värme i stekpannan för då blir laxen torr, medelvärme är lagom. Till laxen gjorde jag en galet god och enkel kall sås och här kommer beskrivningen.

lax matblogg

STEKT LAX MED VITLÖKSSÅS (4 port)

6 recept med lax – KLICKA HÄR

 

Lax

 • 4 laxfiléer i portionsbitar (ca 125 g/st)
 • Citronpeppar
 • Salt och vitpeppar

 

Gör så här:

 1. Tina laxfiléerna i rumstemperatur om de är frysta. Krydda ena sidan med citronpeppar och andra sidan med salt och vitpeppar.
 2. Stek sedan filéerna på medelvärme i smör tills de är genomstekta. Några minuter på varje sida.

*****************************************************************

Vitlökssås 

 • 3 dl gräddfil
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • 1 msk hackad dill
 • 1 msk hackad gräslök
 • 0,5 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar

 

Gör så här:

 1. Rör ihop allt till vitlökssåsen. Använder ni en gräddfil i burk så kan ni blanda allt i den. Sätt sedan på locket och ställ in i kylen. Vitlökssåsen går bra att förbereda dagen innan servering.
 2. Servering: Kokt potatis, stekt lax, vitlökssås och grönsaker

 

Nedan ser ni beskrivande bilder

stekt lax
Krydda och stek laxfiléerna på medelvärme på båda sidorna tills de är genomstekta. Laxfiléerna är goda både nystekta och kalla så om man vill kan man förbereda laxen i god tid, tex. dagen innan servering.

kall sås

kall fisksås
Gräddfil, vitlök, dill och gräslök. Salt och vitpeppar. Det är smidigt att blanda ihop såsen direkt i gräddfilsburken. Sätt sedan på locket och förvara i kylen tills det är dags att äta. Dill och gräslök köper jag färdighackad från frysdisken i mataffären.

LAXRECEPT

fisksås
Rikligt med vitlökssås på den nykokta potatisen. Mums!! Detta tycker jag att ni ska laga i helgen. Receptet åker raka vägen in i kategorin EDITHS BÄSTA. Där finns MÅNGA BRA RECEPT 😀 Glöm inte trycka på ♥ under de recept som ni gillar, då blir jag jätteglad!

festlig mat

citronlax

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..