ANNONS
Integritet på Tailsweep

Stekt lax med vitlökssås

/

Hej med ett middagstips ♥ När jag vill laga något festligt och gott med liten arbetsinsats då tillagar jag lax 😀 Vi ÄLSKAR lax här hemma, jag själv skulle kunna äta det varje dag.

Denna gången stekte jag laxfiléer i stekpanna, smidigt och den blir klar på några minuter. Man får inte ha för hög värme i stekpannan för då blir laxen torr, medelvärme är lagom. Till laxen gjorde jag en galet god och enkel kall sås och här kommer beskrivningen.

STEKT LAX MED VITLÖKSSÅS (4 port)

Följ länken för fler laxrecept –6 RECEPT MED LAX

Lax

 • 4 laxfiléer i portionsbitar (ca 125 g/st)
 • Citronpeppar
 • Salt och vitpeppar

Gör så här

 1. Tina laxfiléerna i rumstemperatur om de är frysta. Krydda ena sidan med citronpeppar och andra sidan med salt och vitpeppar.
 2. Stek sedan filéerna på medelvärme i smör tills de är genomstekta. Några minuter på varje sida.

*****************************************************************

Vitlökssås (dubbla mängden sås om ni vill ha mycket sås❤️)

 • 3 dl gräddfil
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • 1 msk hackad dill
 • 1 msk hackad gräslök
 • 0,5 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar

Gör så här

 1. Rör ihop allt till vitlökssåsen. Använder ni en gräddfil i burk så kan ni blanda allt i den.
 2. Sätt sedan på locket och ställ in i kylen. Vitlökssåsen går bra att förbereda dagen innan servering. Servering:Kokt potatis, stekt lax, vitlökssås och grönsaker

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med fisk och skaldjur

Krydda och stek laxfiléer på medelvärme på båda sidorna tills de är genomstekta. Laxfiléerna är goda både nystekta och kalla så om man vill kan man förbereda laxen i god tid, tex. dagen innan servering.

Gräddfil, vitlök, dill och gräslök. Salt och vitpeppar. Det är smidigt att blanda ihop såsen direkt i gräddfilsburken. Sätt sedan på locket och förvara i kylen tills det är dags att äta. Dill och gräslök köper jag färdighackad från frysdisken i mataffären.

Rikligt med vitlökssås på den nykokta potatisen. Mums. Detta hoppas jag att ni lagar i helgen. Receptet åker raka vägen in i kategorin EDITHS BÄSTA Där finns MÅNGA BRA RECEPT 😀 Tryck gärna på ♥ under de recept som ni gillar, då blir jag jätteglad!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00