ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinggryta med curry och kokosmjölk

/

Hej vänner ♥ Hoppas att helgen har varit bra, vi har målat golv idag, våra vita plankgolv har vi målat grå. Riktigt snyggt blev det och förhoppningsvis behöver vi inte skura golven så ofta nu när de inte är vita längre. Vitt är snyggt men det kräver ju att man gillar att putsa och gno en hel del.

Grått och trist väder har vi, lite mysigt när man är inne men jag gillar andra årstider bättre. Idag försökte jag tycka om hösten i alla fall genom att göra en kycklinggryta som passar bra då det är grått, regningt och trist väder ute. Kycklinggryta med curry och kokosmjölk 😀 Receptet hittade jag på Icas sida och det blev så fantastiskt gott så nu delar jag det vidare till er. Jag har ändrat lite på receptet och här kommer det:

KYCKLINGGRYTA MED CURRY OCH KOKOSMJÖLK (ca 5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

800 g kycklingfilé

Salt och vitpeppar

10 potatisar

2 röda paprikor

2 vitlöksklyftor

1,5 msk curry

1 msk strösocker

Matolja

3 dl vatten

1,5 hönsbuljongtärning

400 ml kokosmjölk

1 lime

Gör så här

  1. Skiva kyckling. Salta och peppra. Bryn i matolja. Lägg över på ett fat.
  2. Skala och skiva potatis (ca 2 cm) Kärna ur och dela paprika i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Använd en stor gryta eller traktörpanna. Fräs paprika, vitlök, curry och strösocker i lite matolja (knappt 1 min)
  4. Häll på vatten. Hetta upp. Rör ner buljongtärning så att den löses upp. Rör ner kokosmjölk och skivad potatis. Koka på medelvärme så att potatisen mjuknar lite (ca 10 min)
  5. Lägg i kycklingen och småkoka tills potatisen är helt mjuk och kycklingen är klar. Smaka av med pressad lime, salt och vitpeppar (och mer curry om så önskas) Ät och njut!

Barnen älskar denna allt i ett kycklinggryta

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Kokosmjölk och curry är det som sätter smak på denna godakycklinggrytan och lime förstås som ni pressar ner precis i slutet innan grytan serveras.

Nedan ser ni några bilder som jag fotade under tillagningen. Det blir mycket vätska så bestäm själva om ni vill kalla den gryta eller soppa. Lika rätt vilket som.

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00