Kycklinggryta med curry och kokosmjölk

kycklinggryta
Hej vänner! Hoppas att helgen har varit bra, vi har målat golv idag, våra vita plankgolv har vi målat grå. Riktigt snyggt blev det och förhoppningsvis behöver vi inte skura golven så ofta nu när de inte är vita längre. Vitt är snyggt men det kräver ju att man gillar att putsa och gno en hel del.

Grått och trist väder har vi, lite mysigt när man är inne men jag gillar andra årstider bättre. Idag försökte jag tycka om hösten i alla fall genom att göra en kycklinggryta som passar bra då det är grått, regningt och trist väder ute. Kycklinggryta med curry och kokosmjölk 😀 Receptet hittade jag på Icas sida och det blev så fantastiskt gott så nu delar jag det vidare till er. Jag har ändrat lite på receptet och här kommer det:

kyckling kokosmjölk

KYCKLINGGRYTA MED CURRY OCH KOKOSMJÖLK (ca 5 port)

 

Recept

800 g kycklingfilé

Salt och vitpeppar

10 potatisar

2 röda paprikor

2 vitlöksklyftor

1,5 msk curry

1 msk strösocker

Matolja

3 dl vatten

1,5 hönsbuljongtärning

400 ml kokosmjölk

1 lime

 

Gör så här:

Skiva kyckling. Salta och peppra. Bryn i matolja. Lägg över på ett fat. Skala och skiva potatis (ca 2 cm) Kärna ur och dela paprika i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

Använd en stor gryta eller traktörpanna. Fräs paprika, vitlök, curry och strösocker i lite matolja (knappt 1 min)

Häll på vatten. Hetta upp. Rör ner buljongtärning så att den löses upp. Rör ner kokosmjölk och skivad potatis. Koka på medelvärme så att potatisen mjuknar lite (ca 10 min) Lägg sedan i kycklingen och småkoka tills potatisen är helt mjuk och kycklingen är klar.

Smaka av med pressad lime, salt och vitpeppar (och mer curry om så önskas)

Ät och njut! Barnen älskar denna allt i ett kycklinggryta

kokosmjölk mat
Kokosmjölk och curry är det som sätter smak på denna goda kycklinggrytan och lime förstås som ni pressar ner precis i slutet innan grytan serveras. Nedan ser ni några bilder som jag fotade under tillagningen. Det blir mycket vätska så bestäm själva om ni vill kalla den gryta eller soppa. Lika rätt vilket som.

vitlök kyckling curry

kokosmjölk gryta kyckling

kinesisk kyckling

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 

 

  1. Jättegott och lättlagat! Tack för receptet!

    1. Hej Charlotta, vad kul att du tyckte om det 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..