ANNONS

Päron i ugn med havretosca

/

päron i ugn

PÄRON I UGN MED HAVRETOSCA (8 päronhalvor)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

Recept

  • 4 stora päron
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 dl havregryn
Gör så här
  1. Skala, kärna ur och dela päron på mitten. Lägg päronhalvorna i en ugnsform.
  2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner havregryn.
  3. Klicka ut havretoscan över päronhalvorna.
  4. Gratinera mitt i ugnen 225° tills päronen mjuknat – ca 20 min (tiden varierar efter päronsort, storlek och mognad på päronen) 

Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass. Även gott att servera med chokladsås med mintsmak

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00