ANNONS

Päron i ugn med havretosca

/

päron i ugn

PÄRON I UGN MED HAVRETOSCA (8 päronhalvor)

Recept

  • 4 stora päron
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 dl havregryn
.
Gör så här:
  1. Skala, kärna ur och dela päron på mitten. Lägg päronhalvorna i en ugnsform.
  2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl och mjölk. Låt koka upp under omrörning.
  3. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner havregryn.
  4. Klicka ut havretoscan över päronhalvorna.
  5. Gratinera mitt i ugnen 225° tills päronen mjuknat – ca 20 min (tiden varierar efter päronsort, storlek och mognad på päronen)
  6. Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass. Även gott att servera med chokladsås med mintsmak
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00