ANNONS

Pepparkakor med apelsinskal

/
pepparkakor skurna

Hej vänner ♥ När jag var och handlade tidigare i veckan så sprang jag på pepparkaksdeg i affären. Det är ju lätt att göra egen pepparkaksdeg men ibland vill jag ha den absolut enklaste lösningen och då funkar köpt pepparkaksdeg fint.

Och något som blir alldeles fantastiskt gott är att blanda i rivet citronskal eller apelsinskal i degen. Det gjorde jag idag. Och skar degen i tunna skivor så det blev skurna pepparkakor 😛 Smidigt! Här kommer bilder som jag fotade medan jag bakade pepparkakorna, Oscar var med och hjälpte till! Och smakde lite på degen…

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

apelsinskal
riva apelsin
pepparkaksdeg
pepparkaksdeg apelsin

När ni har arbetat in det fint rivna apelsinskalet eller citronskalet så formar ni degen på det sättet som jag gjort på bilden här ovan. Jag använde apelsin som smaksättning.

Ställ sedan in pepparkaksdegen i kylen eller frysen tills den är lagom hård för att skivas i tunna skivor. Grädda sedan pepparkakor enligt anvisningen på paketet.

recept pepparkaka
godaste pepparkakorna

Supergoda pepparkakor blir det med smak av apelsin eller citron. Jag har inga mått på hur mycket skal som behövs men 2 citroner eller 2 apelsiner till ett paket pepparkaksdeg blir ganska lagom. Lycka till!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00