Pepparkakor med apelsinskal

pepparkakor skurna
Hej och välkommen säger vi till helgen. Härligt! När jag var och handlade tidigare i veckan så sprang jag på pepparkaksdeg i affären. Det är ju lätt att göra egen pepparkaksdeg men ibland vill jag ha den absolut enklaste lösningen och då funkar köpt pepparkaksdeg fint. Och något som blir alldeles fantastiskt gott är att blanda i rivet citronskal eller apelsinskal i degen. Det gjorde jag idag. Och skar degen i tunna skivor så det blev skurna pepparkakor 😛 Smidigt!

Här kommer bilder som jag fotade medan jag bakade pepparkakorna, Oscar var med och hjälpte till! Och smakde lite på degen…

apelsinskal

riva apelsin

pepparkaksdeg

pepparkaksdeg apelsin
När ni har arbetat in det fint rivna apelsinskalet eller citronskalet så formar ni degen på det sättet som jag gjort på bilden här ovan. Jag använde apelsin som smaksättning. Ställ sedan in pepparkaksdegen i kylen eller frysen tills den är lagom hård för att skivas i tunna skivor. Grädda sedan pepparkakorna enligt anvisningen på paketet.

recept pepparkaka

godaste pepparkakorna
Supergoda pepparkakor blir det med smak av apelsin eller citron. Jag har inga mått på hur mycket skal som behövs men 2 citroner eller 2 apelsiner till ett paket pepparkaksdeg blir ganska lagom. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..