ANNONS

Trillingnöt

/
trillingnöt (1)

TRILLINGNÖT – Ett enkelt och mycket gott julgodis

HÄR finns många fler tips till JUL

Recept

  • 150 g hasselnötskärnor
  • 200 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Häll ut hasselnötskärnor på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen 225° i 10 min. Gnugga bort skalet med tex. en kökshandduk.
  2. Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Rör ner nötterna i chokladen. Fånga upp dem tre och tre med en gaffel. Låt stelna på bakpapper.
  3. Värm sedan upp chokladen (igen) som blev över och ringla den över nötterna med en gaffel. Låt stelna.

För att framhäva den ringlade chokladen kan man smälta ner ett par rutor mörk choklad också.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

trillingnot-hasselnöt
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00