Trillingnöt

trillingnöt (1)
TRILLINGNÖT – Ett enkelt och mycket gott julgodis

 

Recept

150 g hasselnötskärnor

200 g mjölkchoklad

 

Gör så här:

Häll ut hasselnötskärnor på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen 225° i 10 min. Gnugga bort skalet med tex. en kökshandduk.

Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Rör ner nötterna i chokladen. Fånga upp dem tre och tre med en gaffel. Låt stelna på bakpapper. Värm sedan upp chokladen (igen) som blev över och ringla den över nötterna med en gaffel. Låt stelna.

För att framhäva den ringlade chokladen kan man smälta ner ett par rutor mörk choklad också.

 

TIPS! KLICKA HÄR så hittar ni fler godsaker

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..