Dumlemuffins

dumlemuffins (4)
Hej alla. Kul att ses 😀 Vet ni, om jag bara skulle få tipsa er om en enda godsak att baka från min blogg så är det dessa DUMLEMUFFINS som är så fantastiskt goda så om jag inte hade haft en stor familj att dela mina bakverk med så hade jag käkat upp alla muffins själv. Ja, så goda är de!

Ska ni ha kalas eller vill bjuda på något extra gott till fredagsfikat på jobbet till exempel så är detta ett mycket säkert kort. Alla gillar dumlemuffins det kan jag lova! Receptet kommer här:

dumlemuffins (5)

DUMLEMUFFINS (12 st)

Börja med att göra ”strössel” Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.

 

Recept

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 12 st dumle

 

Gör så här:

Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sist ner mjölk. Fördela smeten i 12 st muffinsformar (ställ dem gärna i muffinsplåt)

Tryck ner en dumle i varje muffins. Fördela ut strössel över varje muffins. Grädda mitt i ugnen 225° i 15 min.

dumle (2)

muffins dumle (2)
Denna gången använde jag hårda muffinsformar, då behövs inte muffinsplåt men använder ni en mjukare muffinsform blir det allra bäst att använda muffinsplåt under gräddningen. Då blir muffinsen perfekt. Strössel på toppen är det godaste så hoppa inte över det. Lycka till!

dumle muffins (3)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..