ANNONS

Dumlemuffins

/

dumlemuffins (4)
Hej alla. Kul att ses 😀 Vet ni, om jag bara skulle fĂ„ tipsa er om en enda godsak att baka frĂ„n min blogg sĂ„ Ă€r det dessa DUMLEMUFFINS som Ă€r sĂ„ fantastiskt goda sĂ„ om jag inte hade haft en stor familj att dela mina bakverk med sĂ„ hade jag kĂ€kat upp alla muffins sjĂ€lv. Ja, sĂ„ goda Ă€r de!

Ska ni ha kalas eller vill bjuda pÄ nÄgot extra gott till fredagsfikat pÄ jobbet till exempel sÄ Àr detta ett mycket sÀkert kort. Alla gillar dumlemuffins det kan jag lova! Receptet kommer hÀr:

dumlemuffins (5)

DUMLEMUFFINS (12 st)

Börja med att göra ”strössel” SmĂ€lt 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. StĂ€ll Ă„t sidan.

Recept

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 Ă€gg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 12 st dumle

Gör sÄ hÀr:

Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett Àgg i taget. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sist ner mjölk. Fördela smeten i 12 st muffinsformar (stÀll dem gÀrna i muffinsplÄt)

Tryck ner en dumle i varje muffins. Fördela ut strössel över varje muffins. GrÀdda mitt i ugnen 225° i 15 min.

dumle (2)

muffins dumle (2)
Denna gÄngen anvÀnde jag hÄrda muffinsformar, dÄ behövs inte muffinsplÄt men anvÀnder ni en mjukare muffinsform blir det allra bÀst att anvÀnda muffinsplÄt under grÀddningen. DÄ blir muffinsen perfekt. Strössel pÄ toppen Àr det godaste sÄ hoppa inte över det. Lycka till!

dumle muffins (3)

Om ni gillar mina recept – Följ mig Ă€ven i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
2

Genom att klicka pÄ "Skicka" bekrÀftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00