Enkel köttfärspaj

Hej vänner ♥ Hoppas att ni har haft en fin helg. Här kikade solen fram lite idag. Härligt! Ikväll vill jag tipsa er om en enkel köttfärspaj med få ingredienser som passar perfekt att använda till matlådor.
Om ni vill kan ni byta ut lite köttfärs mot tex. tärnad paprika eller skivade champinjoner eller något annat som ni tycker är gott. Man fyller den efter eget tycke, idag använde jag bara köttfärs i pajen, supergott. Här kommer receptet :

KÖTTFÄRSPAJ
Arbeta först ihop 125 g rumsvarmt smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten. Tryck ut i botten och på kanterna i en pajform. Nagga. Ställ i kylen i 30 min.
Fyllning
1 gul lök
400 g köttfärs
1-2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
0,5 dl tomatpuré
1 msk torkad oregano
Sambal oelek
Salt och vitpeppar
Äggstanning : 3 ägg och 1,5 dl mjölk och 1 dl vispgrädde. Salt och vitpeppar
Topping : Riven ost
Gör så här
- Skala och hacka gul lök. Fräs lök och köttfärs. Pressa ner vitlök. Rör ner vatten, tomatpuré och smulad oregano. Smaka av med sambal oelek (1-2 tsk) Salta och peppra tills ni är nöjda med smaken.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
- Häll fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och vispgrädde. Salta och peppra. Häll blandningen över köttfärsen. Toppa med riven ost.
- Grädda mitt i ugnen 200° i 30 min. Servera köttfärspajen med sallad och tex. gräddfil blandad med lite sambal oelek (och ev. salt och peppar)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med kött och köttfärs

Här ligger köttfärsfyllning i det förgräddade pajskalet. Nu ska äggstanningen hällas på, man kan ta en gaffel och hjälpa äggstanningen ner i köttfärsen. Toppa sedan med valfri mängd riven ost. Och så in i ugnen. Låt sedan pajen vila lite i formen innan servering.

