ANNONS

Enkel köttfärspaj

/

enkel köttfärspaj
Hej, hoppas att ni har haft en fin helg. Här kikade solen fram lite idag. Härligt! Ikväll vill jag tipsa er om en enkel köttfärspaj med få ingredienser som passar perfekt att använda till matlådor. Om ni vill kan ni byta ut lite köttfärs mot tex. tärnad paprika eller skivade champinjoner eller något annat som ni tycker är gott. Man fyller den efter eget tycke, idag använde jag bara köttfärs i pajen, supergott. Här kommer receptet :

köttfärspaj

KÖTTFÄRSPAJ

Arbeta först ihop 125 g rumsvarmt smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten. Tryck ut i botten och på kanterna i en pajform. Nagga. Ställ i kylen i 30 min.

Fyllning:

1 gul lök

400 g köttfärs

1-2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

0,5 dl tomatpuré

1 msk torkad oregano

Sambal oelek

Salt och vitpeppar

Äggstanning : 3 ägg och 1,5 dl mjölk och 1 dl vispgrädde. Salt och vitpeppar

Topping : Riven ost

Gör så här:

Skala och hacka gul lök. Fräs lök och köttfärs. Pressa ner vitlök. Rör ner vatten, tomatpuré och smulad oregano. Smaka av med sambal oelek (1-2 tsk) Salta och peppra tills ni är nöjda med smaken.

Grädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.

Häll fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och vispgrädde. Salta och peppra. Häll blandningen över köttfärsen. Toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen 200° i 30 min. 

Servera köttfärspajen med sallad och tex. gräddfil blandad med lite sambal oelek (och ev. salt och peppar)

paj köttfärs
Här ligger köttfärsfyllningen i det förgräddade pajskalet. Nu ska äggstanningen hällas på, man kan ta en gaffel och hjälpa äggstanningen ner i köttfärsen. Toppa sedan med valfri mängd riven ost. Och så in i ugnen. Låt sedan pajen vila lite i formen innan servering.

köttfärspaj äggstanning

pajform
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

2
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00