Janssons frestelse
JANSSONS FRESTELSE (5-6 port)
Gör även en UGNSOMELETT och VÄSTERBOTTENSPAJ
Recept
- 1 kg fast potatis
- 2 gula lökar
- 1 burk ansjovisfiléer (200 g)
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 dl ströbröd
- 3 msk smör (30-40 g)
Gör så här
- Skala och strimla potatis och lök tunt (för hand eller använd lämpligt redskap, se bild)
- Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i smord ugnsform. Avsluta med ett lager potatis överst.
- Häll spadet från ansjovisfiléerna och vispgrädde över potatisen. Strö över ströbröd och lägg på smörklickar.
- Tillaga mitt i ugnen 175° tills potatisen är mjuk (ca 1 timme) För mer färg på ytan kan ni öka temperaturen till 225° i slutet av tillagningen.
Kanske gillar du även detta – Många tips till JUL♥