ANNONS

Janssons frestelse

/
janssons frestelse (4)

JANSSONS FRESTELSE (5-6 port)

Gör även en UGNSOMELETT och VÄSTERBOTTENSPAJ

Recept

  • 1 kg fast potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 burk ansjovisfiléer (200 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 3 msk smör (30-40 g)

Gör så här

  1. Skala och strimla potatis och lök tunt (för hand eller använd lämpligt redskap, se bild)
  2. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i smord ugnsform. Avsluta med ett lager potatis överst.
  3. Häll spadet från ansjovisfiléerna och vispgrädde över potatisen. Strö över ströbröd och lägg på smörklickar.
  4. Tillaga mitt i ugnen 175° tills potatisen är mjuk (ca 1 timme) För mer färg på ytan kan ni öka temperaturen till 225° i slutet av tillagningen.

Kanske gillar du även detta – Många tips till JUL

janssons
Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker
hemma-bröd-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00