ANNONS

Janssons frestelse

/

janssons frestelse (4)
JANSSONS FRESTELSE (5-6 port)

TIPS! Testa min UGNSOMELETT MED SVAMPSTUVNING

Recept

  • 1 kg fast potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 burk ansjovisfiléer (200 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 3 msk smör (30-40 g)
.
Gör så här:
Skala och strimla potatis och lök tunt (för hand eller använd lämpligt redskap, se bild)
.
Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i smord ugnsform. Avsluta med ett lager potatis överst. Häll spadet från ansjovisfiléerna och vispgrädde över potatisen. Strö över ströbröd och lägg på smörklickar.
.
Tillaga mitt i ugnen 175° tills potatisen är mjuk (ca 1 timme)
.
.
För mer färg på ytan kan ni öka temperaturen till 225° i slutet av tillagningen.
janssons

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00