Nutellasemifreddo

NUTELLASEMIFREDDO
Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass
Recept
- 3 ägg
- 2 msk strösocker
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl nutella (+ ca 1 dl till topping)
- 2 marängbottnar
Gör så här
- Separera äggen. Lägg äggvitor i en bunke och äggulor i en bunke. Vispa äggvitorna med 1 msk strösocker till hårt skum. Vispa äggulorna med 1 msk strösocker tills fluffigt.
- Vispa i en tredje bunke vispgrädden medelhårt. Blanda försiktigt ihop allt från de tre bunkarna.
- Värm nutella några sekunder i micron ( nutella blir mer lättarbetad när den är ljummen) Ringla ner 2 dl nutella i smeten. Blanda lite slarvigt så smeten blir marmorerad.
- Lägg en marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Bryt den andra marängbotten i grova bitar. Blanda ner bitarna i smeten. Häll smeten i springformen över marängbotten. Ringla på ca 1 dl nutella på toppen.
- Plasta formen. Ställ i frysen i 5 timmar eller längre. Tinas i rumstemperatur ca 20 min innan servering.
Perfekt dessert när man inte vill stressa innan gästerna kommer. 5 timmar i frysen, det är ett minimum för att den ska hinna frysa men den kan stå i frysen väldigt mycket längre än så. Jag använder alltid köpta marängbottnar, det är smidigast.

3