Nutellasemifreddo

nutellasemifreddo
NUTELLASEMIFREDDO

TIPS! Testa även min goda kladdkaka med nougat

 

Recept
 • 3 ägg
 • 2 msk strösocker
 • 5 dl vispgrädde
 • 2 dl nutella (+ ca 1 dl till topping)
 • 2 marängbottnar
.
Gör så här:
 1. Separera äggen. Lägg äggvitor i en bunke och äggulor i en bunke. Vispa äggvitorna med 1 msk strösocker till hårt skum. Vispa äggulorna med 1 msk strösocker tills fluffigt.
 2. Vispa i en tredje bunke vispgrädden medelhårt. Blanda försiktigt ihop allt från de tre bunkarna.
 3. Värm nutella några sekunder i micron ( nutella blir mer lättarbetad när den är ljummen) Ringla ner 2 dl nutella i smeten. Blanda lite slarvigt så smeten blir marmorerad.
 4. Lägg en marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Bryt den andra marängbotten i grova bitar. Blanda ner bitarna i smeten. Häll smeten i springformen över marängbotten. Ringla på ca 1 dl nutella på toppen.
 5. Plasta formen. Ställ i frysen i 5 timmar eller längre. Tinas i rumstemperatur ca 20 min innan servering.
.
.
Perfekt dessert när man inte vill stressa innan gästerna kommer. 5 timmar i frysen, det är ett minimum för att den ska hinna frysa men den kan stå i frysen väldigt mycket längre än så. Jag använder alltid köpta marängbottnar, det är smidigast. 

recept nutellasemifreddo (2)
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 1. Natalie skriver:

  Hej,
  Första gången jag kommenterar☺️ Men bland alla dina recept så är det en kaka jag saknar från den gamla bloggen- Sockerkaka utan mjölk o smör. Den är den absolut godaste sockerkakan ever! Idag tänker jag prova att blanda vattnet med 1 pkt saffran, hoppas det blir så bra som jag tänker mig. Som tur är så har jag sparat receptet innan den gamla bloggen las ner…
  Tack för en fin blogg!
  Kram Natalie

  1. Hej Natalie, tack snälla! Ska kolla upp det receptet och flyttar över det så fort jag kan. Tack än en gång ♥

   1. Nu är det fixat 😀 Skriv: sockerkaka utan smör och mjölk i sökrutan så hittar du det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..