ANNONS

Nutellasemifreddo

/

nutellasemifreddo
NUTELLASEMIFREDDO

TIPS! Testa även min goda kladdkaka med nougat

Recept
  • 3 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl nutella (+ ca 1 dl till topping)
  • 2 marängbottnar
.
Gör så här:
  1. Separera äggen. Lägg äggvitor i en bunke och äggulor i en bunke. Vispa äggvitorna med 1 msk strösocker till hårt skum. Vispa äggulorna med 1 msk strösocker tills fluffigt.
  2. Vispa i en tredje bunke vispgrädden medelhårt. Blanda försiktigt ihop allt från de tre bunkarna.
  3. Värm nutella några sekunder i micron ( nutella blir mer lättarbetad när den är ljummen) Ringla ner 2 dl nutella i smeten. Blanda lite slarvigt så smeten blir marmorerad.
  4. Lägg en marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Bryt den andra marängbotten i grova bitar. Blanda ner bitarna i smeten. Häll smeten i springformen över marängbotten. Ringla på ca 1 dl nutella på toppen.
  5. Plasta formen. Ställ i frysen i 5 timmar eller längre. Tinas i rumstemperatur ca 20 min innan servering.
.
.
Perfekt dessert när man inte vill stressa innan gästerna kommer. 5 timmar i frysen, det är ett minimum för att den ska hinna frysa men den kan stå i frysen väldigt mycket längre än så. Jag använder alltid köpta marängbottnar, det är smidigast. 

recept nutellasemifreddo (2)
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

3
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00