ANNONS

Dumlemuffins med saffran

/

dumlemuffins
Hej på er. Åh, nu är jag så där galet nöjd. Igen! Precis som när jag testade fram DETTA BRÖDET. Jag hade en idé och jag testade och herrejösses så bra det blev. Mina supergoda dumlemuffins har jag smaksatt med saffran för att få dem att passa extra bra nu till advent och jul 😀 Varsågoda här kommer en riktigt god julkaka
muffins dumle

DUMLEMUFFINS MED SAFFRAN (12 st)

TIPS! Testa även min populära MJUKA PEPPARKAKA

Dumlemuffins – Börja med att göra ”strössel” Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.

Recept

  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 12 dumle

Gör så här:

Kavla lite på saffranspåsen med tex. en kavel eller ett glas.

Vispa ihop smör, saffran och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sist ner mjölk. Fördela smeten i 12 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.

Tryck ner en dumle i varje muffins. Fördela strössel över varje muffins. Grädda mitt i ugnen 225° i 15 min.

Nedan ser ni beskrivande bilder

saffransmuffins

Här ser ni hur jag har fördelat ut smet i muffinsformar och sedan tryckt ner en dumle i varje muffins. Över detta strör man sedan på det som kallas strössel. Jag använder en muffinsplåt för att få så bra resultat som möjligt.

saffran muffins

saffran kaka
Super nomnomnomgoda och helt fantastiska muffins som alla gillar och som blir en riktigt trevlig mjuk kaka smaksatt med saffran och en smält dumle i mitten. Den MÅSTE ni baka till jul det får ni lova mig. Största kramen!

dumlemuffins

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00