ANNONS

Morotsmuffins

/

morotsmuffins
Hej med ännu ett muffinsrecept 😀

Idag ska ni få ett recept på smakrika och saftiga morotsmuffins som jag brukar pudra massor av florsocker över, snyggt och gott med florsocker på toppen.

Ytan av dessa muffins blir lite knaprig vilket är väldigt gott.

Muffinsen smaksätter jag med kanel, som jag köper färdigmald och så maler jag sönder kardemummakärnor för att få en riktigt fin kardemummasmak.

Här kommer receptet :

muffins med morot

MOROTSMUFFINS (12 st)

Klicka på länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Recept

  • 1-2 morötter (ca 2,5 dl riven)
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl rapsolja

Gör så här:

  1. Skala och finriv morötter. Mortla kardemumma.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
  3. Rör ner kanel, kardemumma och rapsolja. Blanda sist ner riven morot. Fördela smeten i 12 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-18 min (kolla med provsticka) Pudra florsocker över muffinsen när den svalnat.

.

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

Här kommer fler bilder fotade när jag bakade

kaka morötter
Fint riven morot rörs ner i smeten. Smeten har jag smaksatt med finmald kanel och mortlad kardemumma.

Så galet gott!

kanelmuffins
Jag använder alltid muffinsplåt när jag gräddar muffins, då får man bäst resultet.

Saknar ni muffinsplåt så kan ni använda dubbla muffinsformar.

muffins kanel morot

muffins med morot

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00