ANNONS

Pizzabullar med tacofärs

/

pizzabullar (4)

PIZZABULLAR MED TACOFÄRS (30 st)

Drygt 800 g tacokryddad färs är lagom.
Ibland tar jag lite stekta champinjoner i också.
Toppa med smulad pizzakrydda och riven ost.
(utan champinjoner är 1kg tacofärs lagom)

.

Deg
  • 50 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kruskakli
  • 11-12 dl vetemjöl
Gör så här
  1. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel ca ½ cm tjock.
  4. Bred ut köttfärs på rektanglarna och rulla ihop från långsidan. Skär rullarna i 3 cm breda skivor och lägg dem i stora muffinsformar.
  5. Låt pizzabullarna jäsa i formarna under bakduk i 30 min.
  6. Strö över smulad pizzakrydda och riven ost. Grädda mitt i ugnen 200° i 20 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00