Pizzabullar med tacofärs

PIZZABULLAR MED TACOFÄRS (30 st)

Drygt 800 g tacokryddad färs är lagom.

(ev. lite stekta champinjoner i färsen också)

Toppa med smulad pizzakrydda och riven ost.

Deg

  • 50 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kruskakli
  • 11-12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel ca ½ cm tjock.
  4. Bred ut köttfärs på rektanglarna och rulla ihop från långsidan. Skär rullarna i 3 cm breda skivor och lägg dem i stora muffinsformar.
  5. Låt pizzabullarna jäsa i formarna under bakduk i 30 min.
  6. Strö över smulad pizzakrydda och riven ost. Grädda mitt i ugnen 200° i 20 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

0
10

Tacobiffar

TACOBIFFAR (8 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Recept

  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda (40g)
  • 1 ägg
  • 3 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda ihop allt och forma till 8 biffar.
  2. Stek varje biff i en klick smör, ca 3-4 min/sida

Servera tacobiffar i tex. pitabröd – RECEPT PÅ PITABRÖD Lägg biffarna i brödet tillsammans med sallad, tomat och rödlök. Blanda lite gräddfil med sambal oelek som sås.

0
6

Kyckling i persiljesås

KYCKLING I KRÄMIG PERSILJESÅS (4 port)

Laga även kycklingrätten FLÄMTANDE UTTERN

Recept

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 dl creme fraiche
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna i bitar. Ca 6 bitar/filé. Bryn i smör tills fin yta. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
  2. Kärna ur och strimla chilifrukten fint. Rör ner i stekpannan. Häll på vatten. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet.
  3. Hacka soltorkade tomater och blanda ner. Rör ner creme fraiche, vispgrädde och persilja. Salta och peppra. Låt småputtra tills kycklingen är klar. Servera kycklingen med tex. pasta eller jasminris och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

0
12