Pizzabullar med tacofärs

pizzabullar (4)
PIZZABULLAR MED TACOFÄRS (ca 30 st)

Drygt 800 g tacokryddad färs är lagom.
Jag brukar blanda i lite stekta champinjoner också.
Toppa med smulad pizzakrydda och riven ost.
(tillsätter du inte champinjoner så kan du öka till 1kg tacofärs)

.

Deg:
  • 50 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kruskakli
  • 11-12 dl vetemjöl
.
Gör så här:
Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite degspad. Arbeta in resten av degspadet och de övriga ingredienserna. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel ca ½ cm tjock.
.
Bred ut köttfärs på rektanglarna och rulla ihop från långsidan.
Skär rullarna i 3 cm breda skivor och lägg dem i stora muffinsformar. Låt pizzabullarna jäsa i formarna under bakduk i 30 min. Strö över smulad pizzakrydda och riven ost. Grädda mitt i ugnen 200° i 20 min.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..