SAFFRANSKAKA MED FROSTING
TIPS! Testa även DUMLEMUFFINS MED SAFFRAN
Recept
- 1 paket saffran (0,5 g)
- 100 g smör
- 1,5 dl mjölk
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Frosting : 100 g färskost, 50 g smör, 2 tsk vaniljsocker och 3 dl florsocker.
Topping : 1 dl riven kokos
.
Gör så här:
Kavla lite på saffranspåsen med en tex. en kavel eller ett glas.
Kavla lite på saffranspåsen med en tex. en kavel eller ett glas.
.
Smält smör. Häll i mjölk och saffran. Koka upp under omrörning. Låt svalna lite.
Smält smör. Häll i mjölk och saffran. Koka upp under omrörning. Låt svalna lite.
.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist i saffransmjölken. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 200° i ca 30 min.
.
Låt svalna. Vispa ihop frostingen och toppa med kokos.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist i saffransmjölken. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 200° i ca 30 min.
.
Låt svalna. Vispa ihop frostingen och toppa med kokos.