ANNONS

Rågsiktsbröd i långpanna

/
kort jäsning

RÅGSIKTSBRÖD I LÅNGPANNA 

(antal brödrutor beror på hur stora ni skär upp dem)

Baka även ett fantastiskt GRÖTBRÖD I LÅNGPANNA

Recept

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • ca 12-13 dl rågsikt

Gör så här

Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.

Det går även bra att blanda i 2-3 msk mortlade brödkryddor i degen. Anis, fänkål och kummin är några exempel.

Tryck med mjölad hand ut degen på en ugnsplåt. Skåra ut valfria stora rutor. Låt jäsa under bakduk 45 min.

Grädda långt ner i ugnen 225° i ca 20 min.

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

rågsiktsrutor

Ett supergott rågsiktsbröd som är enkelt att baka i långpanna 😀 Långpannebrödet har kort jästid och det behöver endast jäsa en gång. Hoppas att ni vill testa ♥

långpannebröd
2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00