Rågsiktsbröd i långpanna
RÅGSIKTSBRÖD I LÅNGPANNA
(antal brödrutor beror på hur stora ni skär upp dem)
Baka även ett fantastiskt GRÖTBRÖD I LÅNGPANNA
Recept
- 50 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 msk strösocker
- 2 tsk salt
- ca 12-13 dl rågsikt
Gör så här
Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
Det går även bra att blanda i 2-3 msk mortlade brödkryddor i degen. Anis, fänkål och kummin är några exempel.
Tryck med mjölad hand ut degen på en ugnsplåt. Skåra ut valfria stora rutor. Låt jäsa under bakduk 45 min.
Grädda långt ner i ugnen 225° i ca 20 min.
Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor
Ett supergott rågsiktsbröd som är enkelt att baka i långpanna 😀 Långpannebrödet har kort jästid och det behöver endast jäsa en gång. Hoppas att ni vill testa ♥