Rågsiktsbröd i långpanna

kort jäsning

RÅGSIKTSBRÖD I LÅNGPANNA 

(antal brödrutor beror på hur stora ni skär upp dem)

TIPS! Testa även mitt GRÖTBRÖD I LÅNGPANNA

 

Recept

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • ca 12-13 dl rågsikt

 

Gör så här:

Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.

Det går även bra att blanda i 2-3 msk mortlade brödkryddor i degen. Anis, fänkål och kummin är några exempel. 

Tryck med mjölad hand ut degen på en ugnsplåt. Skåra ut valfria stora rutor. Låt jäsa under bakduk 45 min. Grädda långt ner i ugnen 225° i ca 20 min. 

rågsiktsrutor
Ett supergott rågsiktsbröd som är enkelt att baka i långpanna 😀 Långpannebrödet har kort jästid och det behöver endast jäsa en gång. Hoppas att ni vill testa ♥

långpannebröd
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..