Baguetter

vridna baguetter

Hejsan! Idag ska ni få ett nytt brödrecept av mig.

Baguetter bjuder jag på denna gången. De passar perfekt till min KÖTTFÄRSSOPPA MED KARDEMUMMA och den lika goda soppan som kallas COWBOYSOPPA. Har ni inte testat dessa soppor så gör det. Matiga och så in i bängen goda! Receptet på baguetterna kommer här, väääldigt goda även dem 😛

baguette

LÅNGA BAGUETTER (3 st)

TIPS! Testa även FANTASTISKA BRÖDET NR. 2

 

Recept

  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Arbeta in de övriga ingredienserna. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Mjöla händerna. Tag degen direkt ur bunken och forma till 3 längder (lika långa som plåten) Knåda inte! Vrid försiktigt om längderna några varv.

Pudra på lite vetemjöl. Låt jäsa på plåten under bakduk i 30 min. Grädda strax under mitten i ugnen 275° i 8-10 min.

 

Tips! Baguetterna gräddas i mycket hög värme (275°) och alla ugnar är olika så det är viktigt att hålla koll så att inte baguetterna bränns. Anpassa tiden efter din ugn.

pain riche

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..