Cheesecake med chokladtryffel
CHEESECAKE MED CHOKLADTRYFFEL
Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass
Fyllning
- 3 ägg
- 200 g färskost
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- 200 g mjölkchoklad
Botten : 75 g smör och 18 digestivekex
Chokladtryffel : 200 g mjölkchoklad, 1,5 dl vispgrädde och 25 g smör
Gör så här (använd 3 bunkar)
- Botten : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex. Tryck ut blandningen i botten av springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
- Fyllning : Separera äggulor och äggvitor i två bunkar. Vispa för hand ihop äggulor, färskost, strösocker och vaniljsocker.
- Vispa grädden tjockt. Vänd ner grädden i färskostsmeten.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggvitorna i färskostsmeten.
- Riv mjölkhoklad på rivjärn. Rör ner i färskostsmeten. Bred ut blandningen över botten. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen.
- Tryffel : Bryt mjölkchoklad i bitar. Hetta under omrörning upp vispgrädde och smör. Rör ner den heta blandningen över chokladen. Låt svalna i kylen.
- Bred ut tryffel över din cheesecake. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen minst 6 timmar (gärna längre) Tag fram cheesecake 20-30 min innan servering
0