ANNONS

Cheesecake med chokladtryffel

/
cheesecake (3)

CHEESECAKE MED CHOKLADTRYFFEL

Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass

Fyllning

  • 3 ägg
  • 200 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad

Botten : 75 g smör och 18 digestivekex

Chokladtryffel : 200 g mjölkchoklad, 1,5 dl vispgrädde och 25 g smör

Gör så här (använd 3 bunkar)

  1. Botten : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex. Tryck ut blandningen i botten av springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
  2. Fyllning : Separera äggulor och äggvitor i två bunkar. Vispa för hand ihop äggulor, färskost, strösocker och vaniljsocker.
  3. Vispa grädden tjockt. Vänd ner grädden i färskostsmeten.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggvitorna i färskostsmeten.
  5. Riv mjölkhoklad på rivjärn. Rör ner i färskostsmeten. Bred ut blandningen över botten. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen.
  6. Tryffel : Bryt mjölkchoklad i bitar. Hetta under omrörning upp vispgrädde och smör. Rör ner den heta blandningen över chokladen. Låt svalna i kylen.
  7. Bred ut tryffel över din cheesecake. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen minst 6 timmar (gärna längre) Tag fram cheesecake 20-30 min innan servering
cheesecake med riven mjölkchoklad
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00