Cheesecake med chokladtryffel

cheesecake (3)
CHEESECAKE MED CHOKLADTRYFFEL

TIPS! Testa även NUTELLASEMIFREDDO

 

Gör botten först!

Smält 75 g smör. Krossa 18 st digestivekex (använd tex. mortel) Arbeta ihop. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm. Ställ i kylen.

************************************************************

Fyllning

  • 3 ägg
  • 200 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad

Chokladtryffel : 200 g mjölkchoklad, 1,5 dl vispgrädde och 25 g smör

 

Gör så här:

  1. Separera äggulor och äggvitor i två bunkar. Vispa för hand ihop äggulorna med färskost, strösocker och vaniljsocker.
  2. Vispa grädden tjockt. Vänd ner grädden i färskostsmeten.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (när du kan vända bunken och skummet stannar kvar är det klart) Vänd ner äggvitorna i färskostsmeten.
  4. Riv mjölkhoklad på rivjärn. Rör ner i färskostsmeten. Bred ut blandningen över digestivebotten. Täck med plastfolie. Ställ i frysen.

 

Tryffel : Bryt mjölkchoklad i bitar. Hetta under omrörning upp vispgrädde och smör. Rör ner den heta blandningen över chokladen. Låt svalna i kylen.

Bred ut tryffeln över cheesecaken. Täck med plastfolie. Ställ i frysen minst 6 timmar (gärna längre) Tag fram minst 20 min innan servering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..