ANNONS

Brytbröd med ostsmak

/
brytbröd (4)

BRYTBRÖD MED OSTSMAK

Baka även OSTFYLLDA VALLMOFRALLOR

Recept

  • 3 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 50 g jäst
  • 5 dl riven ost (mild eller stark)
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • ca 7 dl vetemjöl special

Topping : Matolja och vallmofrön

Gör så här

  1. Värm mjölk och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen, ost, smulad oregano, salt
    och de båda mjölsorterna.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 12 st bullar. Lägg bullarna i smord springform Ø ca 24 cm.
  5. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla bullarna med rapsolja. Strö på vallmofrön.
  6. Grädda långt ner i ugnen200° i ca 35 min. Lägg ev. ett bakplåtspapper över brödet när färgen är lagom. Tag ut brytbrödet ur formen. Låt svalna på galler under bakduk.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

brytbrödet osten
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00