Brytbröd med ostsmak

brytbröd (4)
BRYTBRÖD MED OSTSMAK

Använd stark eller mild ost efter eget tycke.

 

Recept

  • 3 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 50 g jäst
  • 5 dl riven ost
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • ca 7 dl vetemjöl special

Topping : Matolja och vallmofrön

.
.
Gör så här:
  1. Värm mjölk och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen, ost, smulad oregano, salt
    och de båda mjölsorterna.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 12 st bullar. Lägg bullarna i smord springform Ø ca 24 cm. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Pensla bullarna med rapsolja. Strö på vallmofrön.
  6. Grädda långt ner i ugnen 200° i ca 35 min. Lägg ev. ett bakplåtspapper över brödet när färgen är lagom.
  7. Tag ur brödet ur formen. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..