Brytbröd med ostsmak

BRYTBRÖD MED OSTSMAK
Baka även OSTFYLLDA VALLMOFRALLOR
Recept
- 3 dl mjölk
- 2 msk rapsolja
- 50 g jäst
- 5 dl riven ost (mild eller stark)
- 2 msk torkad oregano
- 1 tsk salt
- 1,5 dl durumvetemjöl
- ca 7 dl vetemjöl special
Topping : Matolja och vallmofrön
Gör så här
- Värm mjölk och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
- Arbeta in resten av blandningen, ost, smulad oregano, salt
och de båda mjölsorterna. - Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 12 st bullar. Lägg bullarna i smord springform Ø ca 24 cm.
- Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla bullarna med rapsolja. Strö på vallmofrön.
- Grädda långt ner i ugnen200° i ca 35 min. Lägg ev. ett bakplåtspapper över brödet när färgen är lagom. Tag ut brytbrödet ur formen. Låt svalna på galler under bakduk.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

0