ANNONS

Chokladcheesecake på oreobotten

/

chokladcheesecake (3)

CHOKLADCHEESECAKE PÅ OREOBOTTEN 

Ett topprecept som jag har fått av min syster 😀

Följ länken för fler cheesecake – Alla recept på cheesecake

Fyllning:

  • 300 g mjölkchoklad (tex. marabou naturell eller med oreosmak)
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 3/4 dl florsocker

Botten : 50 g smör och 1 paket oreo original (154 g)

Gör så här:

  1. Botten : Smält smör. Krossa oreokex (använd tex. mortel) Blanda ihop smör och kex. Tryck ut i botten av en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
  2. Cheesecake : Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Vispa grädde. Blanda chokladen med några matskedar vispad grädde.
  3. Elvispa sedan ihop alla ingredienser. Bred ut blandningen på oreobotten. Plasta. Ställ in i frysen i minst 4-5 timmar.

Låt cheesecake tina i rumstemperatur 20-30 min innan servering. Toppa ev. med hyvlad vit choklad

.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

chokladcheesecake

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00