Chokladcheesecake på oreobotten

CHOKLADCHEESECAKE PÅ OREOBOTTEN
Recept från min syster 😀
Fyllning
- 300 g mjölkchoklad (tex. marabou naturell eller med oreosmak)
- 3 dl vispgrädde
- 200 g färskost
- 3/4 dl florsocker
Botten : 50 g smör och 1 paket oreo original (154 g)
Gör så här
- Botten : Smält smör. Krossa oreokex (använd tex. mortel) Blanda ihop smör och kex. Tryck ut i botten av en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
- Cheesecake : Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Vispa grädde. Blanda chokladen med några matskedar vispad grädde.
- Elvispa sedan ihop alla ingredienser. Bred ut blandningen på oreobotten. Plasta. Ställ in i frysen i minst 4-5 timmar.
- Låt cheesecake tina i rumstemperatur 20-30 min innan servering. Toppa ev. med hyvlad vit choklad
Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass

0