ANNONS

Chokladcheesecake på oreobotten

/
chokladcheesecake (3)

CHOKLADCHEESECAKE PÅ OREOBOTTEN

Recept från min syster 😀

Fyllning

  • 300 g mjölkchoklad (tex. marabou naturell eller med oreosmak)
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 3/4 dl florsocker

Botten : 50 g smör och 1 paket oreo original (154 g)

Gör så här

  1. Botten : Smält smör. Krossa oreokex (använd tex. mortel) Blanda ihop smör och kex. Tryck ut i botten av en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
  2. Cheesecake : Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Vispa grädde. Blanda chokladen med några matskedar vispad grädde.
  3. Elvispa sedan ihop alla ingredienser. Bred ut blandningen på oreobotten. Plasta. Ställ in i frysen i minst 4-5 timmar.
  4. Låt cheesecake tina i rumstemperatur 20-30 min innan servering. Toppa ev. med hyvlad vit choklad

Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass

chokladcheesecake
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00