Chokladcheesecake på oreobotten

chokladcheesecake (3)
CHOKLADCHEESECAKE PÅ OREOBOTTEN 

Ett topprecept från min syster – Ingår i EDITHS BÄSTA

TIPS! Testa även NUTELLASEMIFREDDO

 

GÖR BOTTEN FÖRST: Smält 50 g smör. Krossa 1 paket oreokex original (154 g) Använd mortel eller matbreredare. Blanda ihop allt. Tryck ut i springform Ø ca 24 cm. Ställ i kylen.

***************************************************************

Fyllning:

  • 300 g mjölkchoklad (tex. marabou naturell eller med oreosmak)
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 3/4 dl florsocker

 

Gör så här:

  1. Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Vispa grädde. Blanda chokladen med några matskedar vispad grädde.
  2. Elvispa ihop alla ingredienserna.
  3. Bred ut blandningen på oreobotten. Plasta. Ställ in i frysen i minst 4-5 timmar.
  4. Låt tina i rumstemperatur ca 30 min innan servering. Toppa ev. med hyvlad vit choklad.

chokladcheesecake
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..