Kolasnittar med saffran

KOLASNITTAR MED SAFFRAN (ca 24 st)

Baka även goda KOLASNITTAR MED KANEL

Recept

  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk ljus sirap

Topping : Pärlsocker om så önskas

Gör så här

  1. Kavla lite på saffranspåsen med en kavel
  2. Arbeta ihop saffran och de övriga ingredienserna till en deg (för hand eller tex. med elvisp)
  3. Dela degen i tre bitar. Rulla ut fingertjocka längder.
  4. Platta till längderna med en gaffel. Valfritt: Strö på pärlsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 10 min.Skär de varma längderna i sneda bitar. Låt svalna.

Hitta snabbt utan bilder –Lista med småkakor

0
4

Världens godaste julgodis

VÄRLDENS GODASTE JULGODIS (ca 40 st)

HÄR finns många fler tips till JUL

Recept

  • 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
  • 6 dl ricekrispies
  • 400 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Blanda karamelliserad mjölk med ricekrispies
  2. Tryck ut blandningen på pappersklädd skärbräda. Ställ i frysen i 30 min.
  3. Tag ut ur frysen. Skär i ca 40 bitar. Sära lite på dem. Ställ in bitarna i frysen ytterligare 30 min.
  4. Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Doppa de kalla godisbitarna i chokladen. Använd tex två gafflar. Låt stelna på bakpapper i kylen.

Nedan ser ni exempel på karamelliserad mjölk och ricekrispies hittar ni bland flingorna i mataffären.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0
25

Chokladcheesecake på oreobotten

CHOKLADCHEESECAKE PÅ OREOBOTTEN

Recept från min syster 😀

Fyllning

  • 300 g mjölkchoklad (tex. marabou naturell eller med oreosmak)
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 3/4 dl florsocker

Botten : 50 g smör och 1 paket oreo original (154 g)

Gör så här

  1. Botten : Smält smör. Krossa oreokex (använd tex. mortel) Blanda ihop smör och kex. Tryck ut i botten av en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
  2. Cheesecake : Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Vispa grädde. Blanda chokladen med några matskedar vispad grädde.
  3. Elvispa sedan ihop alla ingredienser. Bred ut blandningen på oreobotten. Plasta. Ställ in i frysen i minst 4-5 timmar.
  4. Låt cheesecake tina i rumstemperatur 20-30 min innan servering. Toppa ev. med hyvlad vit choklad

Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass

0
13