Saffranslängd med vit choklad
SAFFRANSLÄNGD MED VIT CHOKLAD
Baka även en god SAFFRANSKAKA MED FROSTING
Recept
- 1 förp. saffran (0,5 g)
- 100 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 dl strösocker
- 1 krm salt
- ca 7 dl vetemjöl
Fyllning : 50 g rumsvarmt smör, 1,5 msk strösocker, 1 dl russin och 100 g vit choklad
Topping : Ägg och pärlsocker
Gör så här
- Kavla på saffranspåsen för mer smak.
- Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
- Lös upp jästen med lite av blandningen. Rör ner resten av blandningen, strösocker, salt och saffran
- Arbeta in vetemjöl. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord. En rektangel ungefär lika lång som plåten och 30 cm bred.
- Bred smör över hela degen. Strö på strösocker, russin och grovt hackad vit choklad
- Vik ihop degen två gånger. Se nedan.
- Låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor
Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept
0