Saffransmuffins med russin

muffins saffran russin

SAFFRANSMUFFINS MED RUSSIN (12 st)

Tips! Filmjölk går att ersätta med naturell yoghurt

 

Recept

  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl filmjölk
  • 1 dl russin

 

Gör så här:

  1. Kavla lite på saffranspåsen för att få fram mer smak.
  2. Vispa ihop smör och strösocker.
  3. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  4. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  5. Rör ner filmjölk, saffran och russin
  6. Fördela smeten i 12 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
  7. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-18 min.

 

Nedan ser ni beskrivande bilder

julkaka
Smeten blir tjock och russinen fördelas jämt i muffinsen utan att sjunka till botten under gräddning. Den tjocka smeten klickar man lätt ut i muffinsformarna med två skedar. Det är fint att pudra florsocker över muffinsen efter gräddning.

saftig saffran

saffransmuffins russin

muffins russin
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 

  1. De ser riktigt goda ut 🙂 ska se om det inte går att ”veganska” till receptet 🙂

    1. Vad roligt att du tycker det Eva 😀 Ja, verkligen så saftiga och goda!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..