16 tips på julgodis

Hej vänner. Hoppas allt är bra med er.

Ikväll ska vi göra julgodis av marabou mjölkchoklad 😛 Jag får ofta frågan vad jag använder för choklad i olika recept och oftast är det marabou choklad jag använder.

Det blir alltid gott julgodis av den, både när jag använder mjölkchoklad och mörk choklad. Så det är mitt tips till er.

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

Det vi ska göra ikväll är min supergoda mjölkchokladfudge. Har ni inte testat att göra den så måste ni testa den till jul.

Så galet god! Ett måste till jul 😀

Klicka på länken för receptet – MJÖLKCHOKLADFUDGE

Här kommer fler smaskiga tips – 15 tips på julgodis

  1. KRISPIGT JULGODIS
  2. NUTELLACRISP
  3. SMÖRKOLA
  4. WIENERNOUGAT
  5. ROCKY ROAD FUDGE
  6. KEXCHOKLAD
  7. JORDNÖTSFUDGE
  8. MARIANNETRYFFEL
  9. KANELKOLA
  10. JORDNÖTSBRÄCK
  11. TOMTESKUMFUDGE
  12. CHOKLADKOLA
  13. POLLYFUDGE
  14. BOUNTYBOLLAR
  15. FUDGE

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
16

Saffransmuffins med russin

SAFFRANSMUFFINS MED RUSSIN (12 st)

Tips! Filmjölk går att ersätta med naturell yoghurt

Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Recept

  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl filmjölk
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Kavla lite på saffranspåsen för att få fram mer smak.
  2. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  4. Rör ner filmjölk, saffran och russin
  5. Fördela smeten i 12 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
  6. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-18 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins

Smeten blir tjock och russin fördelas jämt i muffinsen utan att sjunka till botten under gräddning. Den tjocka smeten klickar man lätt ut i muffinsformarna med två skedar. Det är fint att pudra florsocker över muffinsen efter gräddning.

2
11

Brytbröd med ostsmak

BRYTBRÖD MED OSTSMAK

Baka även OSTFYLLDA VALLMOFRALLOR

Recept

  • 3 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 50 g jäst
  • 5 dl riven ost (mild eller stark)
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • ca 7 dl vetemjöl special

Topping : Matolja och vallmofrön

Gör så här

  1. Värm mjölk och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen, ost, smulad oregano, salt
    och de båda mjölsorterna.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 12 st bullar. Lägg bullarna i smord springform Ø ca 24 cm.
  5. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla bullarna med rapsolja. Strö på vallmofrön.
  6. Grädda långt ner i ugnen200° i ca 35 min. Lägg ev. ett bakplåtspapper över brödet när färgen är lagom. Tag ut brytbrödet ur formen. Låt svalna på galler under bakduk.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

0
9