Juldagen

kvällsbilden
Hej denna sena juldagen. Att fota vid den här tiden, sent på kvällen, det är som att fota i en svart sopsäck. Mörkt och nästan omöjligt men eftersom jag ville skicka en hälsning till er så gjorde jag ett försök. Eller vi gjorde ett försök, för Fredrik och Oscar är ju med på bilden också. Suddigt men hoppas att vi syns lite i alla fall.

Idag har varit en riktig slödag för oss. Barnen har haft fullt upp med sina julklappar så det har varit ovanligt lugnt i huset. Jag och Fredrik har kollat en del på tv och till middag åt vi rester från uppesittarkvällen. Rester är gott. På eftermiddagen kom min mamma och pappa förbi på en kopp kaffe, vi bjöd på choklad som vi hade kvar från julfirandet. Jag har ju berättat för er att jag knappt tittar på tv och idag kom jag fram till att det beror helt enkelt på att jag inte hinner med det längre. När ska jag hinna det? Sex barn tar tid och tv-tittande är inte viktigt så det väljs bort. Inget aktivt val utan det har bara blivit så. Men jag funderar på att införa lite mer tv-tittande i mitt liv igen, det är ganska skönt. Det kanske kan bli ett knasigt och ovanligt nyårslöfte.

Hur har ni det? Blir det några nyårslöften för er i år? Banta till exempel hoppas jag inte att någon har som nyårslöfte längre men man kan ju ha något annat. Tillsätta mer grönt i sin mat till exempel eller kanske göra en familjeaktivitet någon gång i månaden eller kanske varje vecka. Man kan ju laga mat tillsammans. Eller kan ju nyårslöftet vara att ha mobilfritt vid middagsbordet, det tror jag skulle vara skönt för många. Ja, man kan ju hitta på vad som helst. Att inte ha något nyårslöfte kan ju också vara ett löfte. 

Nu är det hög tid för mig att avsluta denna juldagen så jag säger kram och god natt till er.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..