Kyckling i champinjonsås
Gokväll med ett middagstips. Kyckling i champinjonsås 😛 Det är så smaskigt. Som tillbehör till kycklingen använde jag valfri mängd morötter, potatis och palsternackor.
Jag skar dem i jämnstora bitar. Vände bitarna i olivolja. Kryddade med vitpeppar och flingsalt. In i ugnen i 225° tills genommjuka, ca 30 min. Enkelt och gott.
KYCKLING I CHAMPINJONSÅS (ca 5 port)
Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling
Recept
- 2-3 dl champinjoner
- 1 kg kycklingfilé
- Salt och vitpeppar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vatten
- 3 dl creme fraiche (34%)
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk dijonsenap
- Soya
Gör så här
Använd en stor stekpanna med lock.
- Skiva champinjoner. Fräs dem i en klick smör tills vätskan är borta. Lägg åt sidan.
- Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra. Bryn i smör tills fin yta runt om. Pressa ner vitlök. Lägg åt sidan. Tag ev. bort stekklumpar.
- Rör ner vatten, creme fraiche och vispgrädde i stekpannan. Koka ihop till en sås. Rör ner senap. Tillsätt soya tills önskad färg.
- Lägg i champinjoner och kyckling. Lägg på ett lock. Låt småputtra på medelvärme tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och vitpeppar.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling
0