ANNONS

Kyckling i champinjonsås

/

kyckling champinjonsås (1)
Gokväll med ett middagstips. Kyckling i champinjonsås 😛

Det är så smaskigt. Som tillbehör till kycklingen använde jag valfri mängd morötter, potatis och palsternackor.

Jag skar dem i jämnstora bitar. Vände bitarna i olivolja. Kryddade med vitpeppar och flingsalt. In i ugnen i 225° tills genommjuka, ca 30 min. Enkelt och gott.

kycklingrecept (1)

KYCKLING I CHAMPINJONSÅS (ca 5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept
  • 2-3 dl champinjoner
  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 3 dl creme fraiche (34%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • Soya
Gör så här
.
Använd en stor stekpanna med lock.
  1. Skiva champinjoner. Fräs dem i en klick smör tills vätskan är borta. Lägg åt sidan.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra. Bryn i smör tills fin yta runt om. Pressa ner vitlök. Lägg åt sidan. Tag ev. bort stekklumpar.
  3. Rör ner vatten, creme fraiche och vispgrädde i stekpannan. Koka ihop till en sås. Rör ner senap. Tillsätt soya tills önskad färg.
  4. Lägg i champinjoner och kyckling. Lägg på ett lock. Låt småputtra på medelvärme tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och vitpeppar.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00