Kyckling i champinjonsås

kyckling champinjonsås (1)
Gokväll med ett middagstips från gamla bloggen. Kyckling i champinjonsås 😀 Det är supersmaskigt!

Som tillbehör till kycklingen använde jag valfri mängd morötter, potatis och palsternackor. Jag skar dem i jämnstora bitar. Vände bitarna i olivolja. Kryddade med vitpeppar och flingsalt. In i ugnen i 225° tills genommjuka, ca 30 min. Enkelt och gott.

kycklingrecept (1)
KYCKLING I CHAMPINJONSÅS (ca 5 port)

TIPS! Testa även mitt recept på FLÄMTANDE UTTERN

 

Recept
  • 2-3 dl champinjoner
  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 3 dl creme fraiche (34%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • Soya

.

Gör så här:
Använd en stor stekpanna med lock.
  1. Skiva champinjoner. Fräs dem i en klick smör tills vätskan är borta. Lägg åt sidan.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra. Bryn i smör tills fin yta runt om. Pressa ner vitlök. Lägg åt sidan. Tag ev. bort stekklumpar.
  3. Rör ner vatten, creme fraiche och vispgrädde i stekpannan. Koka ihop till en sås. Rör ner senap. Tillsätt soya tills önskad färg.
  4. Lägg i champinjoner och kyckling. Lägg på ett lock. Låt småputtra på medelvärme tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och vitpeppar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..